De junioren

De junioren bestaan uit kinderen met een leeftijd van 8 t/m 12 jaar en een groep enthousiaste leiding. Tijdens de kampweek beleven we samen een spectaculair en spannend avontuur. Door middel van onder andere bosspellen, denkspellen en speurtochten proberen we met zijn allen het verhaal van de week tot een goed einde te leiden. Verder is er een spooktocht, knutselen we, is er een sportdag en hebben we een grote Bonte Avond. De sportdag en de maaltijden vinden gezamenlijk plaats met de senioren. Daarnaast is er ook genoeg vrije tijd, om buiten met je vrienden op het veld te spelen, creatief te zijn of alvast te oefenen voor de Bonte Avond. Weet je nu al wat voor act je wil gaan doen? Zorg dan dat je alle kleding, muziek en andere benodigdheden mee neemt op kamp!

Elke ochtend besteden we wat tijd aan het Bijbels Thema dat die week wordt behandeld. Dit houdt in dat er een verhaal wordt verteld en aan de hand daarvan een knutselwerkje wordt gemaakt of een spelletje wordt gespeeld. Hiermee wordt op een vrijblijvende manier kennis gemaakt met verhalen uit de bijbel en de normen en waarden die in de verhalen worden belicht.

Aan het begin van de week worden de kinderen verdeeld in leidinggroepjes. Het leidinggroepje is een vaste groep kinderen en één leiding, waarbij je altijd terecht kunt als je vragen hebt of iets wilt bespreken. Samen met je groepje was je je eigen bord en bestek af na het eten en doe je af en toe corvee. Dit klinkt misschien niet heel leuk, maar met een muziekje op en een heleboel sop, is het vaak toch stiekem heel gezellig! De groepjes worden vooraf door de leiding gemaakt. Wanneer je voorkeur hebt met welke vrienden of bij welke leiding je in in het leidinggroepje terecht komt, kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

Ben je benieuwd hoe een dag van een junior op kamp eruit ziet?

Een dagje uit het leven van een junior:

‘We moeten vroeg opstaan want we hebben heel veel te doen vandaag! Gister zijn we aangekomen met de bus en mochten we een slaapzaal uitkiezen. De kinderen in mijn kamer zijn erg gezellig en we hebben elkaar meteen goed leren kennen met de kennismakingsspellen. ’s Avonds eten was heel erg leuk, iedereen bij elkaar en daarna liedjes zingen!! Nu gaan we eerst ontbijten en daarna hebben we Bijbels thema. Ik ben benieuwd waar we het over gaan hebben. Meestal mogen we daarna iets knutselen of een toneelstukje maken. Voor we gaan lunchen gaan we verder met het kampverhaal, we hebben gister al kennis gemaakt met een aantal “figuren”. Met hen doen we een spel zoals smokkelspel, levend cluedo of woordzoeker. Vanavond eten we pannenkoeken daar heb ik nu al zin in!! En morgen is er een sportmiddag! Het GHZV is nu al een superkamp! De leiding roept dus ik ga snel mijn schoenen aandoen, misschien gaan we wel naar het bos!!’

Groetjes een junior

Wij weten dat komend kamp weer ontzettend leuk gaat worden en hebben er dan ook al super veel zin in! Ga je ook mee met het GHZV?

Groetjes,

De juniorenleiding