Wie zijn wij?

Het GHZV staat voor het Gereformeerd Hervormd Zomerkamp Voorburg. Het GHZV is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 17 jaar en wordt jaarlijks georganiseerd vanuit de protestante kerken in Voorburg. De kinderen zijn verdeeld in twee groepen. De eerste zijn de junioren. Dit zijn kinderen van 8 t/m 12 jaar. De tweede groep zijn de senioren. Dit zijn kinderen vanaf 13 t/m 17 jaar. Tijdens de week zijn er gezamenlijke activiteiten met zowel de senioren als de junioren, maar voor het grootste deel worden de activiteiten uitgevoerd met je eigen groep junioren of senioren.

De junioren en de senioren hebben beide een eigen aparte groep leiding die de activiteiten begeleiden. Daarnaast is er een kookploeg die mee gaat om de kinderen en de leiding de hele week te voorzien van heerlijke maaltijden.

De voorbereiding en de begeleiding tijdens het kamp wordt volledig gedraaid op vrijwilligers. Het GHZV duurt een week en tijdens deze week worden er veel bos- en sportspellen gespeeld. Verder wordt tijdens deze vakantieweek met behulp van een Bijbels thema aandacht besteed aan het geloof.

Oorspronkelijk was het kamp vooral bedoeld voor kinderen wiens ouders/verzorgers niet in de gelegenheid waren om samen met hun kinderen op vakantie te gaan. Voor een deel van de kinderen die meegaan, geldt dit nog steeds. Toch is het voor veel kinderen inmiddels een jaarlijks terugkerende week van ontspanning en plezier. Hoewel het GHZV georganiseerd wordt vanuit de kerken van Voorburg, staat deelname ook open voor kinderen van andersgezinden. Bent u nieuwsgierig naar de begeleiding? Neemt u gerust een kijkje in het smoelenboek op de site!